Smrtonosne vrućine poharale dijelove SAD-a, vlasti mole građane da ne izlaze na sunce

Smrtonosne vrućine poharale dijelove SAD-a, vlasti mole građane da ne izlaze na sunce
Foto: 123rf
 
LJETNE vrućine u SAD-u postale su i smrtonosne nakon što je pronađeno tijelo nestalog izletnika u saveznoj državi Arizoni. Lokalne vlasti objavile su da je 33-godišnji Marcus Turowski pronađen mrtav u utorak, a uzrok smrti je iscrpljenost zbog vrućine. 
 
Turowski je tako postao već četvrti izletnik pronađen mrtav u okolici grada Tuscona. Nešto ranije, u nedjelju, pronađen je Stefan Guenster (57). Turowski i Guenster zajedno su bili na planinarenju i obojica su preminula zbog teških vrućina koje su pogodile jugozapad SAD-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Malo sjevernije, u okolici grada Phoenixa dvije osobe umrle su tijekom vikenda. Riječ je o 28-godišnjoj ženi pronađenoj u nedjelju i 25-godišnjem muškarcu koji je preminuo u subotu, oboje su također bili planinari.
 
Šerif okruga Pima Chris Nanos zamolio je građane da se ne izlažu vrućinama bez potrebe i to ne samo zbog vlastite sigurnosti već i zbog svih drugih građana. "Ostanite unutra, ako ne zbog vlastite sigurnosti, onda zbog sigurnosti moga tima i volontera koji izlaze na teren", rekao je Nanos na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak, a prenosi CNN.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara