SNA-pokret zelenih, Zeleni Hrvatske i PGSU u koaliciji za 7. i 8. izbornu jedinicu

STRANKA nove alternative-pokret zelenih, Zeleni Hrvatske i Primorsko-goranska stranka umirovljenika danas su u Rijeci potpisali koalicijski sporazum za iduće parlamentarne izbore u 7. i 8. izbornoj jedinici.

Sporazum su potpisali predsjednik SNA-pokreta zelenih Aljoša Babić, predsjednik ZH Ivan Jokić i predsjednik PGSU-a Ivan Tancabel.

Babić je rekao da još nisu određeni nositelji lista te koalicije za 7. i 8. izborn jedinicu jer da koaliciji još mogu pristupiti ostali ekološki pokreti i udruge te stranke sličnih programa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osma izborna jedinica obuhvaća Istarsku i zapadni dio Primorsko-goranske županije, a 7. područje od zapadnog dijela Zagreba, preko karlovačkog područja i Gorskog kotara do istočnog dijela Rijeke.

Babić je ustvrdio da u dosadašnjem sazivu Hrvatskog sabora nije bilo zastupnika koji bi sustavno zastupali ideje zaštite okoliša i antiglobalizma, nego se to činilo povremeno, iz dnevnopolitičkih potreba. Stoga, dodao je, u Sabor treba ući netko s tih lista.

Danas je predstavljen ekološki aktivist i novinar Zoran Oštrić kao nositelj liste SNA-pokreta zelenih za 1. izbornu jedinicu, odnosno grad Zagreb. Kazao je da nije član te stranke, nego da će nastupati kao neovisni kandidat na listi te stranke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara