Sanja i Nikola, koji su stradali pod kotačima vlaka, danas će biti pokopani

Sanja i Nikola, koji su stradali pod kotačima vlaka, danas će biti pokopani

Foto: Facebook/Marijana H.

MLADI par koji je stradao u nedjelju, kada je na njihov auto naletio vlak, bit će pokopan danas u 15 sati na katoličkom groblju Dubovac u Karlovcu.

29-godišnja Sanja Hlaić i 32-godišnji Nikola Predović prelazili su Renaultom njenog tate prugu u Donjem Zvečaju. Unatoč upaljenoj signalizaciji krenuli su preko. Tada je na njih naletio vlak i na mjestu ih usmrtio. Pretpostavlja se da su zapeli na pruzi zbog snijega.

Njihova prijateljica na Facebooku je napisala: "Sanja Hlaić, ljubavi moja najveća, moja prijateljice, kumo, živote! Ti si me najviše od svih trpila, slušala i razumjela, svašta smo prošle od kolijevke pa sada do groba. Volim te najviše na svijetu, budi naš anđeo čuvar, fališ jako, neopisivo. Počivaj u miru Božjem zajedno sa svojim suputnikom Nikolom. Volimo vas.".

Mladi par kupio je nedavno kuću u naselju Osor, kamo su se i uputili u nedjelju. Nažalost, nikad tamo nisu stigli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mještani tražili brklju

Prije osam godina mještani Donjeg Zvečaja tražili su izgradnju željezničke brklje na prijelazu prema naselju Osor, a uz to i trajno rješenje kroz izgradnju podvožnjaka ili nadvožnjaka, no do danas na ovom se mjestu nije učinilo ništa, piše Radio Mrežnica koja dodaje kako su nakon peticije postavljena tek ogledala na nepreglednom prijelazu.

275 mještana potpisao je peticija nakon stravične nesreće u veljači 2011. godine kad su na istom mjestu stradala dvojica mladića, peticiju su poslali Hrvatskim željeznicama, Karlovačkoj županiji i Gradu Dugoj Resi.

"U dopisu HŽ infrastrukture iz ožujka 2011. godine navodi se da će te godine dopuniti osiguranje prijelaza, ali i da će ”osiguranje prijelaza trebati nadopuniti polubranicima”. Još je zanimljiviji dopis HŽ Infrastrukture iz svibnja iste godine u kojem pišu da je “dopuna osiguranja s polubranicima planirana za 2012.godinu”. U tom dopisu stoji i da ”za viši nivo osiguranja nego što je zakonskom regulativom predviđeno, podnositelji zahtjeva, a to mogu biti Županija, Grad, HC, ŽUC, trebaju biti i nositelji investicije”. U prijevodu, osigurati novac", piše Radio Mrežnica.

Mještani sada planiraju novu peticiju.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara