NEVRIJEME U DALMACIJI U Splitu je ledeno zbog jakog vjetra, zimska oprema obvezna na sve više cesta

NEVRIJEME U DALMACIJI U Splitu je ledeno zbog jakog vjetra, zimska oprema obvezna na sve više cesta

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić

SITAN snijeg koji se ne zadržava na tlu pada u nedjelju u Splitu i njegovoj široj okolici, u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje kažu da za sada nemaju ozbiljnijih poziva za pomoć.

>> Polarni val stigao u Hrvatsku, pogledajte kakve su temperature izmjerene jutros


>> FOTO, VIDEO U Dalmaciji pada snijeg

>> UPALJEN METEOALARM ZA CIJELU ZEMLJU "Vrijeme je vrlo opasno"


>> Svoje fotografije i video snimke snijega u Dalmaciji slobodno nam šaljite na desk@index.hr ili u inbox Indexove Facebook stranice.

Snijeg je u nedjelju iznenadio i Šibenčane, Dubrovčane, stanovnike Dalmatinske zagore i otoka.Temperatura u Splitu spustila se na 1 stupanj, no zbog jakog sjeveroistočnog vjetra dojam je da je i hladnije.Prema prognozama, sitan snijeg padat će i poslijepodne te u ponedjeljak ujutro. Sve su ceste u Županiji splitsko-dalmatinskoj prohodne.Zimski uvjeti u konavoskim brdima


Zbog snijega, na konavoskim brdima u nedjelju ujutro proglašeni su zimski uvjeti, za vozila je obvezna zimska oprema.

Tijekom noći i jutra palo je od 2 do 4 centimetra snijega, a ima i poledice. Na terenu su ralice konavoske zimske službe koje čiste ceste, pa većih poremećaja u prometu, za sada, nema, priopćila je općina Konavle.

Obavezna zimska oprema na cesti Makarska - Vrgorac


Na makarskim prometnicama, izuzev prometnice Makarska - Vrgorac, u nedjelju prijepodne nije bilo snijega, spomenuta prometnica redovito se čisti i posipa, a zimska oprema je obvezna, doznaje se u makarskoj policiji i Gradskom centru Osejava.

Snijeg pada na Biokovu, protekle noći i jutros palo je 15-ak centimetara novoga, pa je na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri visok oko dva metra, a u nanosima ima ga i do tri metra. Biokovska prometnica sve od prijevoja Staza zasuta je snijegom.

Zbog visokih snježnih nanosa dolazak smjene HRT-ove posade na odašiljač na Biokovo, planiran za ponedjeljak, upitan je, doznaje se od dežurnog tehničara na biokovskom odašiljaču na Svetom Juri.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara