Šok u Srbiji: Manijak koji je ubio pet, a ranio 22 osobe možda će izbjeći suđenje i kaznu

Šok u Srbiji: Manijak koji je ubio pet, a ranio 22 osobe možda će izbjeći suđenje i kaznu

Foto: Facebook

POČETKOM srpnja 38-godišnji Siniša Zlatić ubio je petero, a ranio 22 ljudi na terasi lokalnog kafića u Žitištu kod Zrenjanina u Srbiji. U Srbiji se o teškom ubojstvu i dalje priča, a građani su šokirani novostima tog slučaja - ubojici se možda neće suditi, piše Blic.

Podsjetimo, Zlatić je u prepunom kafiću pucao po gostima iz automatske puške. Osim bivše supruge ubio je još četvero, a ranio 22 ljudi. Tek nakon što je ispraznio dva okvira municije, dvojica mladića svladala su ga i oduzela mu oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Među ubijenima je i njegova bivša supruga Dijana. Zlatića je na ubojstvo motivirala ljubomora. Iste je večeri uhićen, a ovih dana prebačen je iz zrenjaninskog zatvora u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu na neuropsihijatrijska ispitivanja.

Mjesec dana trajat će vještačenje i ispitivanje psihičkog stanja osumnjičenog, a od procjene liječnika ovisit će hoće li mu se uopće suditi. Ukoliko struka utvrdi da je Zlatić duševno bolestan, završit će na liječenju u ustanovi zatvorenog tipa, a to može značiti da njegovo liječenje može trajati doživotno. Time bi izbjegao suđenje i zatvorsku kaznu.

Vještačenje bi trebalo pokazati je li Zlatić bio uračunljiv u vrijeme kad je počinio zločin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara