SOLANA: SRBIJA BIRA IZMEĐU BUDUĆNOSTI I PROŠLOSTI

Na predstojećim parlamentarnim izborima 28. prosinca Srbija bira između budućnosti i Europe i povratka u prošlost, izjavio je u ponedjeljak u Beogradu visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana nakon sastanka s predsjednikom Srbije i Crne Gore Svetozarom Marovićem. L

"Nadam se da će se Srbija opredijeliti za put ka Europi, a mi ćemo joj u tome pomoći", kazao je Solana, ocjenjujući da nije dobra odluka nekih političkih stranaka da na svoje izborne liste stave i haške optuženike, te da bi se to moglo shvatiti kao "nepotrebna provokacija".

Marović je nakon susreta sa Solanom rekao kako se nada "da će građani Srbije 28. prosinca izabrati ne samo budućnost, već i demokratske političke snage koje će u tu budućnost građane Srbije voditi odgovorno, ozbiljno, učinkovito i odlučno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Solana je razgovarao i s ministrom vanjskih poslova SCG Goranom Svilanovićem, koji je rekao da SCG želi sudjelovati u procesu provedbe međunarodnih standarda na Kosovu "ako bude pronađen mehanizam koji bi uključio i njezine interese".

Solana se susreo i sa srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem, a očekuje se da će se susresti i s drugim dužnosnicima, kao i sa čelnikom Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom.

(Hina) ttag rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara