Solidan odaziv u Beogradu i Subotici

IZBORI na dva biračka mjesta u Beogradu u hrvatskome veleposlanstvu i konzulatu, na kojima glasuju hrvatski državljani za zastupnike Hrvatskoga sabora, i danas protječu bez teškoća, a odaziv birača znatno je veći.

Kako se doznaje u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, do 13 sati na tom su biračkome mjestu glasovala 453 birača, a na biračkome mjestu u hrvatskom konzulatu njih 350.

U subotu su na ta dva biračka mjesta u Beogradu, koja su bila otvorena od 7 do 19 sati, glasovala 982 birača, od kojih 601 u veleposlanstvu i 381 u konzulatu.

Drugog dana glasovanja hrvatskih državljana u Vojvodini za zastupnike u Hrvatski sabor, na biračkome mjestu broj 5, u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, do 12 sati glasovalo je oko 300 birača.

Jučer je na tome mjestu glasovalo oko 370 građana, pa se procjenjuje da je do sada svoje biračko pravo iskoristilo oko 650 hrvatskih državljana koji su stalno ili privremeno nastanjeni u Srbiji i Crnoj Gori.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako građani iz ostalih dijelova Vojvodine dolaze organizirano autobusima, povremeno pred ulazom i u dvorištu hrvatskoga Generalnog konzulata ima gužve. Nikakvih izgreda do sada nije bilo.

Izborno povjerenstvo ističe da se više glasača očekuje poslijepodne. Doznaje se također da je među biračima koji su glasovali najviše srpskih izbjeglica iz Hrvatske, nastanjenih u Vojvodini, koji organizirano dolaze u Suboticu.

Očekuje se da će poslijepodne na to biračko mjesto doći i više vojvođanskih Hrvata, kojih je prema evidenciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici 22.622.

(Hina) tman/jsta sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara