Solin: Pušten u rad kolektor otpadnih voda

U VRANJICU pokraj Solina danas je svečano pušten u rad kolektor otpadnih voda koji je, investiravši tri milijuna kuna, izgradila Jadranska pivovara, jedan od onečišćivača vranjičkog bazena, nekada poznatog kao Mala Venecija.

Generalni direktor Jadranske pivovare, u vlasništvu Slovenske pivovarne "Laško", Tomaž Udrih rekao je kako izgradnjom kolektora za otpadne vode Jadranka pivovara želi dati dobar primjer i ostalim industrijama u kaštelanskom bazenu.

"Ovom ćemo investicijom početi proces čišćenja vranjičkog bazena i pomoći u donošenju potrebnih standarda zaštite okoliša", kazao je Udrih.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kolektor je u rad pustio zamjenik ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Mladen Ružman koji je tom prigodom istaknuo da je trenutačno najveći problem zaštite okoliša u Hrvatskoj upravo zbrinjavanje otpada i otpadnih voda.

No, kazao je, da se, unatoč tomu što se pročišćavanje otpadnih voda ne nalazi u nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, to ministarstvo skrbi i o tim problemima i upozorava na potrebu da i otpadne vode dođu pod njegovu nadležnost.

Jadranska pivovara po prodaji je četvrta pivovara u Hrvatskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara