Sophosov WS1000 za sigruno surfanje internetom

NOVO hardversko rješenje štiti od svih vrsta prijetnji s interneta uključujući viruse, spyware, trojanske konje, phishing napada i neželjenih aplikacija, pristupa neželjenim web stranicama, te omogućuje provedbu sigurnosne politike tvrtke za prihvatljivo i kontrolirano poslovno korištenje interneta.

U uređaj je ugrađen tradicionalno brz i pouzdan Sophosov softver, koji licenciraju i u svoje uređaje ugrađuju i mnoge druge tvrtke. Implementirane su brojne inovacije, a ugrađene funkcije poput proxya i privremenog spremnika (cache) omogućavaju povećanje propusnosti i brzine rada, čime se smanjuju troškovi korištenja.

WS1000 pruža integriranu zaštitu od virusa, spywarea, crva, ostalog malwarea, neželjenih aplikacija i pristupa neželjenim web stranica korištenjem jednog uređaja.

Koristi bazu podataka o web stranicama na internetu u kojoj je trenutno kategorizirano više od 21 milijun stranica. Sophosova tehnologija omogućuje detaljan uvid u sigurnosni status pojedinog web sadržaja usporedbom trenutne ocjene pouzdanosti i njegovog ponašanja tijekom vremena, ispitujući npr. povijest rizičnog ili malicioznog ponašanja (kao što je distribucija spywarea ili korištenje rizičnih sadržaja).

Uređaj svakih pet minuta automatski uspostavlja vezu sa centralnim Sophosovim serverom, kako bi neprekidno ažurirao svoje baze podataka o stranicama i malicioznim sadržajima, čime se postiže najveći mogući stupanj sigurnosti.

Dizajniran tako da je uz tri klika mišem moguće doći do svake bitne funkcije, čime se postiže optimalna kontrola i upravljanje uz minimalan utrošak vremena. Korisniku stoji na raspolaganju i iscrpno izvještavanje o ulaznom i izlaznom web prometu, te integracija s Microsoft Acrive Directory i Exchange sustavom.

Svi Sophosovi sigurnosni uređaji imaju trogodišnje jamstvo koje uključuje promptnu zamjenu neispravnih dijelova ili cijelog uređaja, te osiguranu tehničku podršku telefonom ili elektroničkom poštom. Pored toga, uređaji imaju i jedinstvenu mogućnost automatiziranog izvještavanja Sophosa (heartbeat monitoring), tako da će Sophos u slučaju greške na uređaju to znati i obavijestiti korisnika i prije no što on sam primijeti probleme u radu.

Uređaj posjeduje i mogućnost udaljene pomoći (remote assistance) izravno iz Sophosa. U tom se slučaju, uz odobrenje korisnika, Sophosovi inženjeri sigurnom vezom spajaju na uređaj.

WS1000 u Hrvatskoj dostupan je putem ovlaštenog distributera Qubis d.o.o, Više informacija potražite na www.sophos.com/products ili www.qubis.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara