"Šostarova Trandika" bila je mjestom okupljanja nekolicine političara

NAKON što su na Indexu objavljene fotografije pročelnika zagrebačkog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimira Šostara, nije trebalo proći dugo vremena pa da - kako to obično biva u slučajevima kada se neki od visokopozicioniranih gradskih čelnika ili političara nađe u kompromitirajućoj situaciji, a ista bude zabilježena fotoaparatom ili nekim drugim uređajem za bilježenje povijesnih trenutaka, cijela ergela đežurnih dušebrižnika krene u moralne polemike.

Kako doznajemo, Šostar bi mogao biti samo jedan od mnogih političara koji su se zabavljali u spornom kafiću "VB Trandika", ali on je samo imao tu nesreću da mu je u datom trenutku ili alkohol (ako ga je konzumirao) možda pomutio mozak ili o posljedicama nije imao vremena/volje razmišljati kada su kolege ispred njega dovele nagu striptizetinu pojavu, pa se prepustio zabavi, dopustivši nekomu da blica u njegovu smjeru. 

"VB Trandika" neugledan je kafić u blizini zagrebačkog autobusnog kolodvora u Radničkoj cesti, za kojega će i od onih koji svakodnevno borave u njegovoj blizini, malo tko znati. Za isti taj kafić kruže glasine kako je upravo on bio mjestom Šostarova ludog provoda.

"A, to je tamo gdje su Šostara uhvatili!" - kazao nam je kroz smijeh jedan od prodavača u blizini "VB centra" u čijem se kompleksu nalazi "VB Trandika", i konačno nas uputio u pravom smjeru. Dolaskom na mjesto događaja, sramežljivi radnici "VB Centra" uz lagani podsmijeh kažu nam kako tamo zalaze brojni moćnici. 

U "VB Trandiku", izvana poprilično neugledan kafić, zalazila je - kako doznajemo - nekolicina hrvatskih moćnika. Radnici "VB Centra" kažu nam kako je preko dana malo tko zalazio u njega, te kako bi na milozvuke ciganske glazbe koja se svirala u spomenutom kafiću, zalazile uglavnom "noćne ptice".

Za one uglednije "noćne ptice", navečer bi se zatvorile obje rampe na ulazu u spomenuti centar, a onda bi započeo "raspašoj". Nekada bi radnici, kako nam kažu, dolaskom na posao, ispraćali gradske moćnike sa zabave koja je potrajala do ranih jutarnjih sati. Tako trezveni, moćnici bi valjda iz lokalne kavane ravno u svoje pročelničke fotelje odlazili voditi Zagreb u bolju budućnost.

Političari, međutim, ipak nisu bili toliko agilni u svojim raskalašenim zabavama jer "VB trandika" je već više od godinu dana zatvorena, navodno zbog manjka prometa ili lošeg poslovanja.

Foto i tekst: B.S. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara