Španjolska policija u kamionu Hrvata našla 40 kila hašiša

Španjolska policija u kamionu Hrvata našla 40 kila hašiša
Ilustracija: EPA

NEIMENOVANI vozač je kamionom krenuo iz Hrvatske prema Španjolskoj, gdje je trebao pokupiti vino te ga prevesti u Njemačku.

U Španjolsku je ušao 8. svibnja s juga Francuske, na graničnom prijelazu Junquera, pa produžio prema jugu Španjolske. "Ondje je otišao kako bi ukrcao drogu, odnosno hašiš, pa s njime krenuo sjevernije u pokrajinu Castilla - La Mancha", rekao je glasnogovornik Civilne garde u telefonskom razgovoru za Hinu na temelju policijske istrage.

U Castilli - La Manchi, u središnjem dijelu zemlje, vozač je pokupio palete s kutijama španjolskog vina pa nastavio vožnju prema sjeveru, u namjeri da uđe u Francusku te nastavi put prema Njemačkoj.

Na graničnom prijelazu kod grada Iruna kamion je 12. svibnja pregledala granična policija. U unutrašnjosti prikolice otkrila je dvostruko dno u kojem se nalazilo 40 kilograma hašiša.

Čeka suđenje

Policajci Civilne garde u tamošnjoj baskijskoj provinciji Gipuzkoa priveli su vozača.

„Vozač, hrvatski državljanin, priveden je te se nalazi u pritvoru gdje čeka suđenje. Kamion je također zadržan dok traje postupak“, rekao je glasnogovornik. „Nemam informaciju kada će biti održano suđenje“, dodao je.

Civilna garda je odbila otkriti ime, inicijale i godište uhićenog vozača osumnjičenog za kršenje zakona o javnom zdravlju. Nije objavila ni ime prijevozničke kompanije. Vozač u ponedjeljak nije bio dostupan za komentar.

U Španjolskoj je zbog koronavirusa proglašeno izvanredno stanje 14. ožujka pa su granice zatvorene za sve strance osim za vozače kamiona, prekogranične radnike, zdravstveno osoblje ili pacijente s dogovorenim operacijama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara