"Španjolska vlada mora objasniti kako su Tenerifi postali utočište za međunarodne zločince"

NAKON što je u Radazulu, na Tenerifima, pronađen peruanski preprodavač oružjem koji je već godinama u bijegu, lokalni političar Javier Morera digao se na noge i zahtjeva od španjolske vlade objašnjenje zašto je to otočje postalo utočište međunarodnim zločincima, referirajući se na slučaj Ante Gotovine, koji se također tamo skrivao.

"Španjolska vlada mora objasniti kako su Tenerifi postali utočište za međunarodne zločince. Zahtijevamo uvjerljivo i logično objašnjenje. Ne smije ostati nikakav tračak sumnje kako i zašto ovakvi kriminalci izabiru naš otok za svoje skrovište. Mogu li nam socijalisti garantirati da među nama više nema takvih ljudi? Nešto nije u redu kad takvi ljudi mogu slobodno ušetati u našu zemlju, kroz naše zračne luke, bez straha da će ih itko zadržati", rekao je Javier Morera lokalnim medijima.

Buka koju Morera diže možda i nije neosnovana kad se uzme u obzir da je Claus Oswaldo Corpancho Kleinicque, peruanski kriminalac o kome je riječ, jedan od najtraženijih međunarodnih preprodavača oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da je Kleinicque na trgovini oružjem zaradio više od milijardu i pol dolara; njegova organizacija svaki mjesec zarađuje milijune dolara preprodajom skupog vojnog naoružanja, a na Tenerifima se bez ikakvih problema skrivao već nekoliko godina.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara