Spašen nizozemski bračni par kod Mljeta

DJELATNICI dubrovačke Lučke kapetanije spasili su danas nizozemski bračni par koji je oko 12 sati s jedrilice poslao poziv upomoć, izvijestila je glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan.

Jedrilica "Wind breaker", duga 13 metara, koja plovi pod nizozemskom zastavom, nalazila se oko 15 nautičkih milja južno od otoka Mljeta, kad je u nju zbog velikih valova počelo ulaziti more.

Zbog toga su nizozemski nautičari poslali poziv upomoć, a nakon spašavanja popodne su prevezeni u Dubrovnik, dok je jedrilica ostala plutati.

Oko 15 sati djelatnici iste Lučke kapetanije sudjelovali su u spašavanju švedskog (47 godina) i češkog državljanina (62 godine) na plaži Banje.

Nakon dojave policiji da se 20 metara od obale na rampi (pontonu) za skutere nalaze dvije muške osobe, djelatnici dubrovačke Lučke kapetanije došli su na mjesto događaja, dodali im prsluk i kolut za spašavanje te su ih užetom dovukli do obale.

Dvojica stranih turista najvjerojatnije su pali skačući sa stijene. Pritom su se ozlijedili, a te zbog velikih valova nisu mogli izaći iz mora. Nakon spašavanja pregledao ih je liječnik i utvrdio da im zbog lakših ozljeda nije potrebna bolnička njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara