Specijalci obranili splitski HDZ od 300 prosvjednika, troje privedeno zbog mokrenja

Foto: Vladimir Dugadžić / Cropix

TRISTOTINJAK Splićana odazvalo se pozivu grupe Facebook protiv Vlade. Skandiralo se protiv premijerke i HDZ-a. "Jaco odlazi, doli banda...", orilo se rivom.

Organizatori prosvjeda kažu da im je ovo prvi u nizu, u subotu već slijedi idući u 18 sati. Pozivaju radnice Uzora, radnike Dalmacijavina, umirovljenike i branitelje. "Jedino složni možemo do cilja, prijevremenih izbora i napretka", kažu oni.

Reforma sustava

"Želimo reformu sustava i poručiti Vladi da više ne može ovako. Isto kažemo i onima koji će je naslijediti ako ne budu svjesno, odgovorno i pošteno radili da ćemo opet izaći na ulice. Skupo su plaćeni za posao koji ne rade, i HDZ i SDP i svi ostali", kažu Facebook prosvjednici.

"Smeta nas što nas svakodnevno ponižavaju. Neodgovorno i nesposobno vode države, sve je ispolitizirano, svašta nam naplaćuju, daju svakakve izjave. Neprihvatljivo je u europskoj državi da  mladi čovjek kopa po kontejneru", otkrili su prosvjednici sa splitske rive što im sve smeta.

Među prosvjednicima se zatekao i legendarni propali optičar Vinko Gvozdanović. I on prosvjeduje. "Ja sam ovdje u ime Isusa", uzviknuo je prije no što ga je utišalo mnoštvo. 

Pripišalo im se pa ih privelo?!

Nakon govorancije na rivi prosvjednici su se uputili ka prostorijama HDZ-a u Sinjskoj ulici. Tamo su ih spremni dočekali specijalci. Nije bilo uporabe sile i neželjenih izgreda. Troje prosvjednika nešto je kasnije privedeno zbog mokrenja na javnom mjestu, točnije u Tončićevoj ulici. Dvojica su imali dijelove vojne odore, što također nije dozvoljeno.

Troje je privedeno zbog vrijeđanja policije, no oni nisu bili dio skupa. Policiji skup, inače, nije bio najavljen, saznali su za njega iz medija. Na osiguranju su angažirali 50-ak operativaca.

Prosvjed je okončan povratkom na rivu i dogovorom za naredne akcije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara