Britanske specijalne postrojbe i stručnjaci za kemijsko oružje na terenu nakon trovanja špijuna

Britanske specijalne postrojbe i stručnjaci za kemijsko oružje na terenu nakon trovanja špijuna
Foto: Hina
 
BRITANIJA je u petak u Salisbury poslala specijalne postrojbe koje će pomoći pri uklanjanju potencijalno kontaminiranih predmeta iz maloga engleskog grada u kojem su u nedjelju otrovani bivši ruski tajni agent i njegova kći. 
 
Sergej Skripal, dvostruki tajni agent i njegova kći Yulia od nedjelje su na odjelu intenzivne skrbi gdje su prebačeni pošto su u besvjesnom stanju nađeni na klupi ispred katedrale u Salisburyju. Objavljeno je da su otrovani nervnim otrovom, no nije precizirano kojim. 
 
Britanska ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd, koja je u petak posjetila Salisbury, kazala je da su oboje još uvijek u vrlo teškom stanju.
 
 
U međuvremenu je u Salisbury poslano oko 180 pripadnika specijalnih postrojbi, od kojih su neki stručnjaci za kemijsko oružje. Oni će ukloniti vozila hitne pomoći, ostala vozila i predmete korištene tijekom pružanja pomoći unesrećenom Skripalu i njegovoj kćeri. 
 
"Javnost se ne bi trebala zabrinjavati", rekao je predstavnik protuterorističke policije koja vodi istragu. "Vojska će za vrijeme istrage obaviti sve potrebne korake."
 
Zdravstveni dužnosnici su kazali da je opasnost od nervnog agensa kojim su otrovani Skripal i kći za javnost vrlo mala.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara