Splićanin osumnjičen za zloporabu stečaja poduzeća "Kentona"

ODJEL gospodarskog kriminaliteta PU splitskodalmatinske Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podnio je posebno izvješće protiv 39-godišnjeg Splićanina zbog osnovane sumnje da je kao odgovorna osoba poduzeća Kentona d.o.o. počinio kaznena djela zloporabe stečaja i krivotvorenja službene isprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kriminalističkom je obradom utvrđeno da je osumnjičeni navedena kaznena djela počinio od 1996. do sredine 2001. godine kao odgovorna osoba tvrtke Kentona. Znajući za prezaduženost tvrtke prema poslovnim bankama i nesposobnost za plaćanje, odnosno blokadu računa, od 1996. nadalje sastavljao je lažne bilance prikazujući smanjene troškove poslovanja i fiktivno povećane prihode društva. Na taj je način sredinom 2001. godine iskazao fiktivne prihode u iznosu od 7 milijuna i 760 tisuća kuna.

Preuzimanjem nerazmjernih obveza, kaže se u izvješću, dugoročno je umanjivao imovinu smanujući buduću stečajnu masu poduzeća nad kojim je, zbog nemogućnosti podmirenja nastalih obveza, sredinom 2001. godine, na prijedlog jedne tvrtke iz Koprivnice, otvoren stečaj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara