Splićanka tvrdi: Taksist u Zagrebu mi je vožnju od 1,3 km naplatio 94 kune

Splićanka tvrdi: Taksist u Zagrebu mi je vožnju od 1,3 km naplatio 94 kune
Foto: Facebook

PROFESORICA splitskog Filozofskog fakulteta Anči Leburić u podnevnim satima danas žurila je iz Zagreba za Split. Na željezničkom kolodvoru s puno prtljage trebala je doći u kratkom roku na autobusni kolodvor. Najlogičnije rješenje bilo je uzeti taksi. Nije joj se dalo gnjaviti s aplikacijom, izašla je na kolodvor i uzela prvi taksi s reda znajući da će platiti nešto skuplju cijenu, no u tom trenu to joj nije bilo toliko važno. Udaljenost je to od 1,3 kilometara, kako bilo, ne može biti skupo. 

Nakon negodovanja taksista, dobila račun za skoro 8 kilometara, a vozila se jedan

No kad je taksist zaustavio automobil, rekao je: "94 kune”. U nevjerici profesorica Leburić zatražila je račun, a potom je, kako nam je ispričala, taksist prema njoj uputio niz psovki. Na koncu, račun je teškom mukom dobila. Na njemu piše da se vozila od Radničke ceste 7,8 kilometara, no odredište nije navedeno. Cijena usluge je deset kuna po kilometru, 16 kuna za početak vožnje. No Leburić tvrdi da je krenula od željezničkog kolodvora.

"Ne želim ni pomisliti što rade turistima"

"Ovo je strašno, sramota. Znala sam da ću platiti više, ali nisam mogla zamisliti da će me ovako zeznuti. I još je vidio da sam odavde. Ne želim ni pomisliti što rade turistima”, rekla je Leburić za Index. Dodala je i kako je automobil u jako lošem stanju, brave nisu radile, kao ni žmigavci.

Prevario je taksist koji radi od 2001. godine

Na računu koji joj je dobila, stoji ime vozača, riječ je o registriranom taksistu koji posluje od 2001. godine. Pokušali smo ga nekoliko puta dobiti za komentar na kućnom broju adrese navedene na vozilu, no nitko se nije javio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara