Split: Centar sporta s Kućom slavnih

PODRŽAVAJUĆI  inicijativu istaknutog sportskog novinara Zdravka Reića i njegovih suradnika o utemeljenju Muzeja sporta u Splitu, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Splitsko-dalmatinske županije Srđan Gjurković , želeći pomoći u realizaciji te hvalevrijedne inicijative, predložio je na današnjoj konferenciji za novinare da se u prostoru Sportskog centra Gripe veličine 500 m2 , koji će početkom mjeseca listopada biti oslobođen zbog izlaska iz najma dosadašnjeg korisnika, taj prostor namijeni za Centar sporta grada Splita koji bi sadržavao Kuću slavnih, Muzej sporta, sportsku knjižnicu i čitaonicu, suvenirnicu i ostale sportske sadržaje.

Sportski centar Gripe u svojim prostorima omogućio bi u budućnosti širenje Centra sporta sa svim sadržajima, koji su svugdje u svijetu komercijalno isplativi. Na toj lokaciji grad bi dobio čvrsto uporište često spominjane tvrdnje najsportskijeg grada na svitu. To bi bilo korisno za djecu, buduće sportaše, kojima bi njihovi idoli mogli biti nadohvat ruke, ali i putokaz za još veće sportske uspjehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj prijedlog ŽO HNS-a uputit će Upravnom vijeću Sportski objekti Split i Poglavarstvu grada Splita, kako bi se ta ideja mogla što prije realizirati jer za to postoje svi preduvjeti.

Srđan Gjurković je također predložio da se dosadašnji prostor disko kluba Stela, smješten u objektu poljudskog stadiona sa svojih 2.300m2 prenamijeni u trening dvoranu (atletske staze, teretana i ostali sportski sadržaji) .

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara