Split dobiva 52 nova autobusa, vrijede 109 milijuna kuna

Split dobiva 52 nova autobusa, vrijede 109 milijuna kuna
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ZA potrebe splitskoga javnoga gradskog prijevoza nabavit će se 52 nova autobusa, vrijedna oko 109 milijuna kuna, koji će od sljedećeg ljeta prevoziti putnike, izvijestila je u petak splitska gradska uprava.

Kako se navodi u priopćenju, za nabavu 18 novih autobusa Gradu Splitu - Urbanoj aglomeraciji Splita i tvrtki "Promet" ovih je dana odobreno gotovo 30 milijuna kuna nepovratnog novca, što je 85 posto iznosa iz projekta prijavljenog na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Preostali dio od 15 posto iduće godine osigurat će Grad Split, "Promet" d.o.o i ostali dionici.

Ostala 34 autobusa financirat će u 100-postotnom iznosu, s oko 74 milijuna kuna, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture preko europskih fondova.

Nakon devet autobusa nabavljenih u siječnju ove godine, to je nastavak modernizacije splitskoga javnoga voznog parka pa će se tom nabavom znatno poboljšati kvaliteta prijevoza građana, priopćila je Gradska uprava. Novi autobusi stižu u Split tijekom ljeta iduće godine i zamijenit će 52 najstarija autobusa "Prometa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara