split: ekonomisti o mogućnostima i ograničenjima ekonomske politike

Ekonomski fakultet u Splitu s profesionalnom Udrugom za promicanje suvremene ekonomske misli "Ekonomija moderna" danas je priredio stručni skup "Mogućnosti i ograničenja ekonomske politike od 2004. do 2007.".

Član Organizacijskog odbora skupa i "Ekonomije moderne" Ante Babić kaže kako ekonomisti okupljeni u toj udruzi, za razliku od nekih "poštovanih i cijenjenih" ekonomista koji nikada nisu pročitali suvremenu ekonomsku knjigu i ne vladaju suvremenim ekonomskim kretanjima nakon sedamdesetih, žele na spoznajama i iskustvima suvremenih svjetskih ekonomija stvoriti temelj razvoja održivog i uspješnog gospodarskog napretka Hrvatske.

Govoreći o temi izgledi politike zapošljavanja kao najvećega dugogodišnjeg problema u Hrvatskoj, viši suradnik u istraživanju Hrvatske narodne banke Vedran Šošić je kazao kako je "činjenica da je u Hrvatskoj, bez obzira na određen porast zapošljavanja u zadnje dvije godine, razina zaposlenosti i dalje daleko ispod razine drugih tranzicijskih gospodarstava".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šošić tvrdi kako Hrvatska stoga mora ispuniti tri osnovna preduvjeta za rast zaposlenosti: poticanje otvaranja malih tvrtaka, izobrazba nezaposlenih i uspostava odgovorne politike plaća, rast kojih ne smije biti viši od gospodarskog rasta.

(Hina) dstr dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara