Split: HB o priopćenju splitskog HDZ-a

SPLITSKI odbor Hrvatskog bloka navodi da je predsjednik splitskog HDZ-a Zvonimir Puljić "obmanuo javnost jučerašnjim priopćenjem u kojem se tvrdi da su koalicijski partneri u Županiji suglasni sa smjenom župana Branimira Lukšića". 

"To nije istina. Istina je da nijedan vijećnik koalicijskih stranaka nije stavio svoj potpis za županovu smjenu, a čak ni nekolicina vijećnika HDZ-a, unatoč stegovnom postupku, ne želi potpisati takvu inicijativu", tvrdi se u današnjem priopćenju HB-a, koje je potpisao tajnik stranke Ante Zoričić.

"Komu je interes dovoditi u pitanje župana i županijsku vlast kad se zna da je ona najjači bedem otpora trećesiječanjskoj vlasti" pita HB i na kraju poziva "obične članovi HDZ-a da podignu svoj glas i spriječe pojedince u vrhu svoje stranke da u najhrvatskijoj županiji dovedu na vlast komuniste kao što su to učinili u gradu Splitu".

Županijski odbor HDZ-a sredinom je ožujka zatražio ostavku župana Lukšića zbog njegove "višemjesečne nesuradnje sa strankom".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara