split: jedan od uhićenih zbog pucnjave u splitu priveden istražnom sucu, drugi pušten kući

Jedan od dvojice muškaraca koji su jučer uhićeni u vezi s pucnjavom u kojoj je ranjen Splićanin Viktor Gracin, danas je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, a drugi je pušten kući, izvijestio je glasnogovornik splitske policije Leon Tauber.

Istražnom sucu je priveden 38-godišnji A.R. iz Zagreba uz kaznene prijave za ubojstvo u pokušaju i opće opasnu radnju, rekao je Tauber.

Daljnja kriminalistička obrada kao i balistička vještačenja pokazat će se što se točno dogodilo jučer rano ujutro kada je ispred kafića ´Go-Go´ u Spinčićevoj ulici u Splitu ranjen Gracin. U ovisnosti od tih nalaza vidjet će se hoće li A.R. biti terećen za kazneno djelo ubojstva u pokušaju ili će to djelo biti prekvalificirano, rekao je Tuaber.

Tauber je također rekao da postoje razne izjave o spomenutom događaju i onome što mu je prethodilo te da se zato čekaju rezultati krim-obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
A.R. je tijekom policijskog ispitivanja rekao da je te večeri u kafiću došlo do naguravanja i da se on sukobio sa jednom osobom koja se tamo nalazila. Tvrdi kako je nakon sukoba izašao iz kafića i da je za njim krenulo nekoliko osoba. U strahu da će mu se nešto dogoditi, izvadio je pištolj koji ilegalno posjeduje te, kako tvrdi, ispalio dva ili tri metka u pod i zrak. Jedan od metaka odbio se i pogodio Gracina koji se tamo slučajno našao i kojega, kako tvrdi osumnjičeni A.R., on uopće ne poznaje.

A.R. je rekao da ga je on odvezao u bolnicu te da se potom sa prijateljem B.P. (32), također iz Zagreba, uputio na Pašman, kada su uhićeni.

Policija je ispitala i B.P. koji je potom pušten bez kaznene prijave.

Kako se doznaje u Kliničkoj bolnici Split, ranjeni Viktor Gracin ostaje na Odjelu intenzivne njege, a njegovo je stanje i dalje stabilno. Metak je Gracinu probio prsni koš i on je jučer operiran.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara