Split- ljetna škola dizajna

U Splitu su danas predstavljeni rezultati rada ljetne škole interaktivnog dizajna "Convivio" koja je pod pokroviteljstvom Europske unije protekla dva tjedna održana na Umjetničkoj akademiji u Splitu, a u kojoj je sudjelovalo 45 studenata iz raznih europskih zemalja, te SADa, Kine, Turske i Tajlanda.

Riječ je o značajnom međunarodnom skupu o novim medijima i razvoju digitalnih tehnologija, koji se prvi put održava u zemlji koja nije članica EU-a, a posebna je pozornost posvećana sadržajima povezanima s turističkim razvojem Splita.

Sudionici ljetne škole interaktivnog dizajna u nekoliko su se radionica bavili ispitivanjem mogućnosti upotrebe digitalne tehnologije radi poboljšanja kvalitete života građana i razvoja koncepta održivog turizma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi nastali u ljetnoj školi predstavljeni su u velikoj dvorani tvrđave Gripe. Jedan od projekata - informacijska ploča za građane s ugrađenom digitalnom kamerom u koju građani mogu reći svoje mišljenje o nekom gradskom problemu, da bi ih potom vidjeli na velikoj elektroničkoj ploči, u kombinaciji sa SMS porukama građanama, izložen je od sinoć na Voćnom trgu.

(Hina) xdstr yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara