Split: Određen 48-satni pritvor osumnjičenicima za krađu pištolja

GLASNOGOVORNICA Županijskog suda u Splitu Marica Šćepanović rekla je danas kako su jučer kasno popodne u Istražni centar Županijskog suda u Splitu sprovedene tri osobe zbog osnovane sumnje da su ukrale oružje u vojarni "Svetom križu" u Solinu, a da je četvrti osumnjičenik u bijegu i za njim se, rekla je, traga.

Rekla je da su sprovedena trojica djelatnih vojnih osoba - A.M., Z.D. i Č.F, a da je osumnjičenik u bijegu civil.

Istražni sudac im je nakon što ih je ispitao i saslušao na prijedlog državnog odvjetnika odredio 48-satni pritvor.

Po riječima glasnogovornice Šćepanović spomenuta trojica prijavljena su za kažnjivo djelo krađe oružja ili dijela vojnog sredstva, za koje zakon predviđa zatvorsku kaznu od jedne do deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kriminalističkom obradbom, koju je Kriminalistička vojna policija provela u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije splitsko-dalmatinske Policijske uprave i drugim policijskim upravama, utvrđena je osnovana sumnja da su četiri osobe ukrale 231 pištolj HS95 (hrvatski samokres) iz vojarne "Svetog križa" u Solinu.

Po prikupljenim podatcima sumnja se da su se te osobe udružile i planski i dogovorno krale samokrese iz vojarne te ih prodavale na ilegalnom tržištu.

Istraga se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti počinjenja djela, pa zbog toga nisu službeno objavljeni inicijali četvrtog osumnjičenika.

Nestanak pištolja primijećen je 21. svibnja. Cijena pištolja na crnom tržištu doseže 200 do 300 dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara