split: osnovana dalmatinska regionalna organizacija HSS-a

U Splitu je danas osnovana Regionalna organizacija Hrvatske seljačke stranke (HSS) Dalmacija, čije je vodstvo predstavljeno odmah nakon osnutka na konferenciji za novinare.

´Na temelju Statuta HSS-a osnovana je Regionalna organizacija HSS-a, jedna od pet regionalnih organizacija u Hrvatskoj. To je novo ustrojbeno tijelo HSS-a i po nadležnosti i po ustroju HSS-a´, izjavio je Ante Markov, saborski zastupnik i predsjednik Regionalne organizacije HSS Dalmacija, s kojim su u Predsjedništvu Luka Roić i Marinko Filipović.

Članovi Organizacije su predstavnici dalmatinskih županija: Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je kazao Markov, Organizacija će djelovati kao stalno tijelo koje će se baviti ustrojem, donošenjem političkih odluka, provedbom izbornih postupaka i sa središnjicom definiranjem ciljeva i načina djelovanja u vrijeme izbornih i poslijezbornih aktivnosti.

Istaknuo je da je to prva ozbiljnija politička decentralizacija u Hrvatskoj, jer regionalne organizacije imaju vrlo velike političke ovlasti u odlučivanju i djelovanju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara