Split: Policija podnijela kaznene prijave protiv osam osoba zbog šverca stoke

POLICIJSKA uprava splitskodalmatinska podnijela je kaznene prijave protiv šest osoba zbog izbjegavanja carinskog nadzora, protiv jednog policajca zbog zloporabe položaja i ovlasti, a protiv drugog zbog nesavjesnog obavljanja posla, priopćila je danas policija.

Od tih osam osoba jedna je trenutačno nedostupna policiji.

Na pograničnoj kontrolnoj točki Mijaca (područje vrgoračke policije), službenici Uprave za granicu Ravnateljstva policije zaustavili su jučer oko 3,20 sati automobil marke "mercedes", makarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao I.R. (1959.) iz Poljica Kozičkih, a s njim su bili bili M.R. (1949.) i D.R. (1950.), obojica iz Mijaca. Zatim je zaustavljen još jedan "mercedes", također makarskih oznaka, kojim je upravljao D.R. (1972.) iz Mijaca. Nakon njega zaustavljeno je i teretno vozilo "mercedes", imotskih oznaka, kojim je upravljao M.L. (1959.) iz Tihanjina, a koje je prevozilo 25 grla teladi i tri bika, ukupne vrijednosti 110 tisuća kuna.

Ta su vozila prešla pograničnu kontrolnu točku Mijaca bez zaustavljanja dok je rampa bila podignuta, a u službi su bila dvojica vrgoračkih policajaca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utvrđeno je da je J.R. (1950.) iz Mijaca organizirao grupu za ilegalni prijevoz stoke iz BiH, odnosno da je angažirao M.L. za prijevoz, a ostalu četvoricu za utovar životinja. Obradom je utvrđeno da je jedan od policajaca, u dogovoru s D.R., podigao rampu i propustio vozila, dok je drugi policajac spavao.

Osim podnesenih kaznenih prijava protiv obojice policajaca slijede disciplinski postupci i suspenzije.

Protiv J.R. podnesena je i kaznena prijava zbog nedopuštene trgovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara