Split postao feud: "Kerum je Franjo Tahi, a Splićani njegovi kmetovi"

Foto: Paun Paunović / Cropix

"SUMNJAMO da Joško Svaguša i Ivica Livaja nisu više u društvu gradonačelnika Keruma. Livaju je potjerao, uzeo mu Mercedes, a HGS ne saziva sjednicu Gradskog vijeća jer ne znaju imaju li 13 vijećnika. Problem je ispao sa Svagušom koji je aktivirao svoj mandat, no Kerum ne zna može li na njega računati. Sada ga lovaju po gradu ko' divljeg vepra, ali nikako da ga ulove", kaže šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović. 

Podanici Ive Salzburškog

Optužio je župana Antu Sanadera i županijske službe jer nisu proveli ono što su morali. "U Splitu se ne zna, osim na par lokacija, gdje se nalazi pomorsko dobro. U splitskoj županiji se provodi točkasto proglašenje pomorskog dobra, što omogućava razne koruptivne aktivnosti. Kakva je to sramota, zadarska županija ima 90 posto proglašenog pomorskog dobra, a splitska tek 10 posto. Sve su to podanici Ive Salzburškog koji su takvim djelovanjem u županiji omogućili maksimalnu zloporabu položaja. Da su proglasili pomorsko dobro ne bi bilo korupcije, a sad svi vidimo što se zbiva sa Prvom vodom i restoranom od Fani", upozorio je Tomasović.

Split je postao Kerumov feud

Split je, drži on, postao Kerumov feud. "Kerum je Franjo Tahi, a Splićani njegovi kmetovi. Provodi silu nad Gradom, on je apsolutni veleposjednik, sve što radi, radi u svrhu sebe samog i njegove obitelj. Za Grad ništa! Pokreće isključivo privatne projekte. Svoje! Tako je s Prvom vodom, tako je sa Zapadnom obalom, Bačvicama...", kaže Tomasović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća HSP će zatražiti da se potpuno zabrani gradnja na Marjanu: "Odsad pa nadalje, zauvijek, da nitko nikada više ne može graditi na Marjanu! GUP iz 2006. godine treba promijeniti, a gradnju na Marjanu zauvijek zaustaviti."  

Proračun se puni u rikverc

Grad je, drži, dotaknuo dno po pitanju financija. Požalio se kako pročelnica za financije Ljiljana Vučetić opstruira težnje HSP-a da dođe do pravih podataka o punjenju proračuna.

"Skupljeno je 800 milijuna kuna, a predviđeno je 910 i oni danas pune proračun u rikverc", tvrdi Tomasović.

Doznao je, kaže, i o inicijativi HČSP-ovca Luke Podruga i Kerumove sestre Nevenke Bečić da mu zabrane dolazak na sjednice Gradskog vijeća. "Time se ruše moje ustavne slobode. HSP im je postao preopasan jer upozorava na nezakonitosti u radu gradske uprave", ustvrdio je Tomasović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara