Split: Predstavljena knjiga "Anglo-američki establishment"

U PINAKOTECI franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja u Splitu u utorak navečer predstavljen je hrvatski prijevod djela Carrolla Quigleya "Anglo-američki establishment" s podnaslovom "Od Rhodesa do Clivedena" u prijevodu i nakladi Emila Čića.

Knjiga se bavi pitanjem anglo-američkog imperijalizma potkraj 19. i početkom 20. stoljeća s posebnim osvrtom na ulogu lordova Cecila Rhodesa i Alfreda Milnera.

"Knjiga Anglo-američki establishment na objektivan način govori o povijesti tajne grupe Alfreda Milnera, o ciljevima i metodama kojima se ta grupa služila", kazao je novinar Josip Jović. "Osnovni cilj Milnerove grupe bio je stvaranje svjetske federacije država pod anglo-američkim vodstvom, a taj su cilj skrivali iza velikih ideja poput slobode, prava, jednakosti", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Književnik Ferdo Šarić ustvrdio je kako je "knjiga svjedočanstvo koliko su masoni utjecali na promjenu zemljopisne, političke, gospodarske i kulturološke slike svijeta".

Prevoditelj i nakladnik Emil Čić smatra da "Anglo-američki establishment" pruža uvid u dokaze da je "suvremena slika svjetske globalizacije, što se odigrava pod anglo-američkim vodstvom, planirana barem jedno stoljeće unazad".

Autor knjige Carroll Quigley bio je profesor na School of Foreign Service pri Georgetown Universityu, predavač na Princetonu i Harvardu, savjetnik Ministrastva obrane SAD-a i savjetnik mornarice SAD-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara