split - ribarska luka u vojnoj bazi seget

O otvaranju ribarske luke s pratećom veletržnicom i servisom u vojnoj bazi u Segetu razgovarali su danas u Županijskoj gospodarskoj komori Split predstavnici komore s čelnicima Ministarstva obrane (MORH).

U sklopu preustroja MORH-a ideja je i da se njihove nekretnine prenamijene u gospodarske svrhe, a po riječima predsjednice splitske komore Jadranke Radovanić, želi se pomoći ribarskoj grani jer prema velikom broju informacija koje stižu sa terena potrebno je osnivanje jedne ribarske luke.

Kako je kazala, MORH je spreman ustupiti vojnu bazu u Segetu pokraj Trogira, koja se prostire na oko 32 tisuće četvornih metara. Ta bi lokacija bila, po njezinim riječima, idealna jer je blizu Splita, ima dobar pristup kamionima i svemu onomu što je vezano uz servis, istovar i utovar ribe.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojnik Branko Rogić, načelnik Uprave za ljudske resurse pri MORH-u, kazao je da su oni danas u Splitu željeli čuti mišljenje lokalne vlasti o ideji osnivanja burze ribe. Dodao je da je MORH spreman na suradnju, posebno u vezi s osobljem koje će preustrojem napustiti MORH jer su splitski ribari već danas rekli kako bi se neke bivše vojne osobe mogle zaposliti u servisu ribe.

Predsjednik Ceha ribara pri Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije Tonči Božanić rekao je da ribari imaju velikih problema na tom području, posebno u ljetnim mjesecima kada je puno stranih jahti pa nemaju gdje privezati koće za istovar ribe. Stoga bi osnivanje takve luke bilo vrlo učinkovito jer ribarska flota nije mala i takva lokacija bila bi od iznimne koristi. Dodao je da su već obavljeni i razgovori sa splitskim gradonačelnikom Slobodanom Berošem oko mogućnosti da se dio ratne luke Lora, koja je također u vlasništvu MORH-a, prenamijeni u ribarsku luku s mogućom veletržnicom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara