Split: "Slobodna Dalmacija" proslavlja 61. obljetnicu

SPLITSKI dnevnik "Slobodna Dalmacija" danas je svečanošću u Vili "Dalmaciji", na kojoj su uručene godišnje nagrade i nagrade za životno djelo tog lista, proslavio 61. obljetnicu izlaženja.

Nagradu za životno djelo u umjetnosti dobila je glumica splitskog HNK Dara Vukić, a godišnju nagradu slikar Matko Trebotić. Nagrada za životno djelo za znanost pripala je profesoru splitskoga Pravnog fakulteta Ivi Grabovcu, a godišnja nagrada povjesničarki Vesni Miović. Za novinarstvo su nagrađeni Frane Jurić, za životno djelo, i Boris Dežulović kojemu je uručena godišnja nagrada.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitavši dobitnicima, nagrade im je uručio predsjednik Uprave "Slobodne Dalmacije" Srđan Kovačić, podsjetivši na ulogu splitskog dnevnika i skoru privatizaciju. Kazao je kako "Slobodna Dalmacija" očekuje cjelokupnu tehnološku, kadrovsku i organizacijsku obnovu, te da je pred njom prijeloman trenutak. Privatizacija će, kako je najavio, biti dovršena ovog ljeta.

Proslava obljetnice splitskog dnevnog lista održava se u spomen na tiskanje prvog broja na Mosoru 1943. Od tada je "Slobodna" izišla u 19.200 dnevnih izdanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara