Split: Statutarna komisija zaprimila Budišin zahtjev za Buličićevo isključenje

PREDSJEDNIK Statutarne komisije HSLS-a Splitsko-dalmatinske županije Dragutin Korlajt potvrdio je da je danas zaprimljen i službeni zahtjev predsjednika stranke Dražena Budiše da se iz HSLS-a isključi Miro Buličić jer nije poštivao odluku Malog vijeća da podnese ostavku na mjesto dogradonačelnika grada Splita i člana Poglavarstva.

Buličić je za Hinu izjavio kako je iznenađen brzinom zahtjeva za njegovo isključenje i kako mu je to vrlo žao jer je "aktivno sudjelovao u izgradnji HSLS-a u prošlih 13 godina".

Odluka o Buličićevu isključenju mora se donijeti u iduća dva mjeseca a na sastanak Statutarne komisije bit će pozvan i predlagatelj isključenja Dražen Budiša te Miro Buličić, istaknuo je Korlajt.

Malo vijeće je u ožujku donijelo odluku da splitski HSLS iziđe iz koalicije na vlasti u Splitu i zatražilo od članova Poglavarstva da podnesu ostavke. To su učinili Ivan Pulić, član Poglavarstva za komunalne poslove, i predsjednik Gradskog vijeća Petar Krolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Silvestar Krka, član Poglavarstva za prosvjetu i kulturu, ostavku je podnio još prije mjesec dana iz drugih razloga, a Božo Majstorović, koji je u Poglavarstvo ušao u kvoti HSLS-a, nije član stranke i još se nije očitovao hoće li unatoč zahtjevu Malog vijeća ostati u Poglavarstvu.

Buličić, za kojeg je danas stigao zahtjev da se isključi iz stranke, kaže kako je vjerovao i nadao se da ima prostora za razgovor, što se, kako je kazao, na žalost, nije obistinilo.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara