SPLIT: u vukovarskoj ulici paljenjem svijeća obilježena obljetnica stradanja vukovara

"I u mom gradu Vukovar svijetli" naziv je akcije kojom je u Splitu i ove godine paljenjem svijeća u najdužoj splitskoj ulici, Vukovarskoj ulici, obilježena obljetnica stradanja tog grada.

Akciju tradicionalno, već petu godinu, organizira splitska Udruga za promicanje kulturnog i socijalnog življenja "Homo homini homo", a ove ju je godine priredila u suradnji sa splitskim ogrankom Matice hrvatske.

Paljenje svijeća u ulici dugačkoj četiri kilometra počelo je oko 17,30 sati, a do 18 sati Vukovarska ulica bila je zatvorena za promet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prije polusatna okupljanja služena je misa zadušnica u konkatedrali sv. Petra. Sinoć je u splitskom Gradskog muzeju otvorena izložba fotografije iz Domovinskog rata iz fundusa vukovarskoga Gradskog muzeja s kojim je, po riječima predsjednice Udruge Vini Rakić, ove godine ostvarena suradnja.

Također u sklopu akcije "I u mom gradu Vukovar svijetli" splitski ogranak Matice hrvatske tiskao je Zbornik literarnih radova splitskih učenika koji je ilustriran radovima djece iz Vukovara - "grada koji živi u jednom svjetlu koje je kršćansko, a to je svjetlo koje se rađa u opraštanju", kazao je Josip Boteri Dini, predsjednik splitskog ogranka.

(Hina) dstr dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara