Splitska i zadarska HVIDR-A: Istina o Domovinskom ratu

"Istina o Domovinskom ratu" naziv je večerašnje konvencije koju su u prepunoj dvorani Hrvatske kazališne kuće u Zadru organizirali HVIDRa Zadarske i Splitskodalmatinske županije na kojoj je od hrvatskih vlasti zatraženo da optuženom generalu Anti Gotovini omogući razgovor s haaškim istražiteljima nakon što haaško tužiteljstvo povuče drugu, promijenjenu, optužnicu protiv njega. L

Kako je navedeno u zaključcima skupa, hrvatske su vlasti Gotovini onemogućile razgovor s haaškim istražiteljima. U zaključcima stoji i kako jesu za ulazak Hrvatske u EU, ali nisu za izručenje generala Ante Gotovine. Od hrvatskih vlasti zatraženo je da do 10. ožujka utvrde tko je iz Hrvatske krivotvorio brijunski transkript i tko ga je poslao haaškom tužiteljstvu da bi na temelju njega bio optužen general Gotovina i ostali hrvatski generali.

Mi smo pobjednici u Domovinskom ratu i dosta nam je da o njemu govore i sude oni koji ni na koji način u njemu nisu sudjelovali, stoji u zaključcima.

Na skupu se nije pojavio nitko iz Ministarstva branitelja, a brzojav ministrice Jadranke Kosor i brzojav iz Ureda Predsjednika Republike su izviždani.

Burno pozdravljen umirovljeni general Ante Roso izjavio da je braniteljima "dosta političke prostitucije koja izvrće činjenice o Domovinskom ratu". Ne zaustavi li se ovo sramoćenje, uskoro ću izići s dokumentom koji će biti neugodan za mnoge u hrvatskoj vlasti i oporbi, rekao je general Roso ne govoreći o kakvu je dokumentu riječ.

U zadnjih 15 godina u hrvatskom političkom životu izmjenjuju se 864 osobe, precizirao je general Roso, ocijenivši kako su "lijevi izdali državu, a desni naciju".

Ako se naš glas ne čuje ili ne želi čuti, spremni smo na razne akcije i nećemo stati", istaknuo je general Roso uz buran pljesak prepune dvorane Hrvatske kazališne kuće u Zadru.

Predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata u Zadru Ante Martinac podsjetio je da 90 posto građana u svim anketama ne želi da se general Ante Gotovina izruči Haaškom sudu, no unatoč tomu vlast ga želi izručiti.

(Hina) ximar yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara