Splitska studentica dobila nagradu "Convivio"

RAD studentice grafičkog dizajna splitske Umjetničke akademije Daše Mamule odabran je za logotip istraživačke mreže "Convivio", zajedničkog znanstvenog projekta istaknutih europskih sveučilišta i ustanova u području razvoja informatičke tehnologije.

Svrha je toga međunarodnog projekta unaprijediti interaktivni dizajn informatičke tehnologije kako bi bolje odgovarao ljudskim potrebama te pridonio razvoju društva i konkurentnosti informatičke industrije, stoji u današnjoj obavijesti splitske Umjetničke akademije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U konzorciju "Convivio" sudjeluje 16 istraživačkih ustanova, od Sveučilišta Milano Bicocca, francuskog Instituta za razvoj informatike i automatike (INRIA) i Njemačkog instituta za istraživanje umjetne inteligencije, do industrijskih instituta "Xeroxovog" europskog istraživačkog centra i "Philips" Designa, te nizozemske zaklade Doors of Perception.

U okviru projekta bio je raspisan natječaj za dizajniranje logotipa koji je trebao što točnije izražavati cilj djelatnosti skupine, te na vizualno uvjerljiv način stvoriti njenu unutarnju identifikaciju. Pravo sudjelovanja imali su studenti svih ustanova koje su sudjelovale u pokretanju projekta.

Nagrada će Daši Mamuli biti uručena 1. lipnja na informatičkom kongresu koji se održava na grčkom otoku Santoriniju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara