Splitski HDZ protiv Keruma: "Kosor je žrtvovala vlastite ljude, birači su rekli što misle o tom savezu"

Foto: Vojko Bašić / Cropix

NAKON dužeg medijskog izbivanja, danas se oglasila Sanja Bilač, predsjednica kluba vijećnika HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću.

Hrabrost joj ni prije nije bila upitna, kada se odlučno suprotstavljala autokratskom vođenju Grada Splita i brojnim napadima Željka Keruma i sestre mu Nevenke Bečić, a sada je prva iz HDZ-a koja je odlučila javno progovoriti o političkoj alijansi koja je mnogima, čak i unutar njezine stranke, bila posve van pameti i zdravog razuma.

Koalicija HDZ - HGS teški promašaj

Smatra da je koalicija sa Kerumom bila teški promašaj za HDZ. Brojke joj daju za pravo. I HDZ i Kerum osvojili su znatno manje glasova nego na lokalnim izborima 2009. godine. Gdje li je nestala ta sinergija koju su naglašavali i Željko Kerum i Jadranka Kosor?

"Rezultati demantiraju sinergiju. Uopće mi nije jasno zašto se išlo u koaliciju s nekim tko sam ne bi mogao preći ni prag i k tome još žrtvovati tri mjesta na listi. Osobito što taj nije mogao sam ni sastaviti listu. Sjetite se da je Kerum pokušavao javnim natječajem dobiti ljude, jer ih sam nije imao", kaže Sanja Bilač.

HDZ će biti konstruktivna oporba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo je za mišljenje kako će se razvijati politička situacija u državi, stranci i Gradu Splitu.

"Kao što vam je poznato, HDZ je u oporbi kako na nacionalnoj razini, tako i u Gradu Splitu tako da njegov utjecaj više nije dominantan. Vjerujem da ćemo biti bolja oporba od one koju je imao HDZ. Iz mog iskustva kao konstruktivna oporba i korektiva vlasti, možemo jako puno doprinijeti na političkoj sceni", drži Bilač. 

Birači su poslali jasnu poruku

Zanimalo nas je i kako je osobno doživjela koaliciju s Kerumom, s obzirom da mu je najveći kritičar u Gradskom vijeću.

"Uopće nije važno kako je Sanja Bilač doživjela koaliciju. Po meni je puno važnije što je HDZ ovim činom žrtvovao svoje ljude koji su zaslužili predstavljati program HDZ-a. Osobno me Željko Kerum ne interesira. Važno mi je samo ono što kao gradonačelnik radi, odnosno, ne radi za Split", tvrdi Bilač, jedna od onih koje je Jadranka Kosor potpuno izgubila iz vida kada je sastavljala listu za X. izbornu jedinicu.

Mnogima se čini da je HDZ izgubio na vjerodostojnosti odlučivši se na koaliciju sa Kerumom.

"Birači su poslali jasnu poruku o tome što misle i kakav je njihov stav o ovoj koaliciji", bila je vrlo kratka i precizna Bilač. HDZ i Kerum? Ne ponovilo se.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara