splitski hsls o preporuci županijskog da raskinu suradnju s vladajućom koalicijom u gradu

U Splitu večeras za zatvorenim vratima zasjeda Izvršni odbor gradskog HSLSa na kojem se to najviše gradsko stranačko tijelo treba očitovati o zahtjevu županijskog HSLSa da gradski HSLS raskine suradnju s koalicijom na vlasti predvođenom SDPom.

Županijski HSLS, kojem je predsjednik Ivan Škarić, u subotu navečer preporučio je gradskom HSLS-u da raskine koaliciju na čelu sa SDP-om. Od ishoda današnje sjednice Izvršnog odbora ovisi hoće li gradska vlast zapasti u krizu, t.j. hoće li opet biti raspisani prijevremeni izbori.

Splitski HSLS potpisao je poslijeizborni dogovor o suradnji s koalicijom na vlasti u siječnju prošle godine kad su se koalicijske stranke dogovorile kako će dužnost gradonačelnika prvih 20 mjeseci obnašati SDP-ovac Slobodan Beroš, a nakon njega, dakle najkasnije od rujna ove godine, HSLS-ovac Miro Buličić. O večerašnjem glasovanju ovisi ihoće li Buličić postati gradonačelnikom.

Danas se također glasuje i o povjerenju predsjedniku splitskog HSLS-a Mirku Grljušiću čiji je opoziv zatražio Izvršni odbor gradskog HSLS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara