Splitski ogranak HND-a: Prijetnja Jadrijeviću pokazuje da novinari još uvijek žive opasnim životom

OGRANAK Hrvatskog novinarskog društva dopisnika i lokalnih medija u Splitu nakon večeras održanog sastanka izdao je priopćenje u kojem se ocjenjuje da prijetnja smrću novinaru Saši Jadrijeviću Tomasu pokazuje da novinari na ovim prostorima, unatoč tomu što je rat davno završio, još uvijek žive opasnim životom plaćajući visoki danak savjesnom i hrabrom obavljanju svog posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Želja da se otkrije i potom javnosti predoči istina očito još uvijek nailazi na presnažne otpore onih koji bi da se zaustavi kotač demokratizacije našeg društva. Jer nije samo problem u onima koji prijete novinarima, već prvenstveno u onima koji su odgovorni da se društvena klima ne mijenja, otvarajući tako prostor onima koji bi silom branili privilegije i sumnjive stečevine i koji svoje društvene pozicije žele dovesti do neupitnosti", stoji u priopćenju splitskog HND-a.

Ogranak HND-a ocjenjuje i da prijetnja smrću Saši Jadrijeviću Tomasu nije samo prijetnja njemu, već je jasna poruka svim novinarima da ne pišu o temama koje su vezane uz "grijehe struktura". "Stoga, izražavajući svoju zgranutost prijetnjama smrću našem kolegi, izražavamo i našu ogorčenost šutnjom u društvu koje je popratilo sve dosadašnje napade na novinare, od kojih se očekuje da budu savjest tog istog društva", kaže se, uz ostalo, u priopćenju splitskog ogranka HND-a
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara