Splitski taksist o vožnji po Rivi: Imao sam hitan slučaj, oboljela putnica morala je u bolnicu

Splitski taksist o vožnji po Rivi: Imao sam hitan slučaj, oboljela putnica morala je u bolnicu

Foto: Čitatelj Indexa

SPLITSKI taksist koji je fotografiran u vožnji preko Rive, kojom je inače zabranjeno prometovanje, pojasnio je okolnosti pod kojima je došlo do sporne vožnje.

"Vozio sam oboljelu putnicu koja je što prije morala stići u bolnicu. Potpuno sam svjestan da su prekršeni prometni propisi, no u tom trenutku sam donio ljudsku procjenu da ću radije platiti kaznu za kršenje prometnih propisa i izložiti se pritisku javnosti nego dodatno ugroziti zdravlje putnice. U ovom slučaju nikako nije bila riječ o mojoj samovolji, nego o bržem dolasku u bolnicu. Nažalost, da sam odabrao regularan put prijevoza, u bolnicu bismo stigli 10 minuta kasnije, što je rizik kojem se zbog navedene situacije nisam želio izložiti", kaže taksist.

Izniman slučaj

Žao mu je ako je njegov postupak uznemirio građane i poslao krivu sliku o splitskim taksistima.

"Spreman sam snositi novčane posljedice svog postupka. Bilo mi je važno da putnica stigne u bolnicu u najkraćem mogućem roku i da su se liječnici pobrinuli za nju. Riječ je o iznimnom slučaju koji nije moja praksa, ni praksa mojih kolega", navodi taksist.

U trenutku kada su snimljene fotografije Mercedesa na Rivi putnica još nije bila u automobilu. Taksist je žurio po nju. Hitna pomoć je navodno nije htjela povesti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara