Splitski vozač autobusa zbog udarca šakom pretrpio šok, zamijenio ga kolega

Splitski vozač autobusa zbog udarca šakom pretrpio šok, zamijenio ga kolega
Ilustracija: Ivo Cagalj/PIXSELL

ZBOG šoka koji je pretrpio nakon što ga je tijekom vožnje fizički napala putnica u autobusu i udarila ga u lice, vozač splitskoga Prometa nije mogao nastaviti vožnju pa je angažiran zamjenski vozač, izvijestili su iz Prometa.

>> Žena u Splitu dvaput šakom u glavu udarila vozača gradskog autobusa

Vozača splitskoga gradskog prijevoznika Promet jučer navečer tijekom vožnje fizički je napala putnica u autobusu koja ga je udarila u lice i raskrvarila mu nos.

Direktor Prometa Miroslav Delić izvijestio je da je žena od pedesetak godina vikala u autobusu, približila se vozaču i optužila ga da joj je ukrao novčanik.

"Vozač je pokušao smiriti ženu i nastaviti vožnju, ali je ona otvorila vrata vozačke kabine i udarila ga dva puta po licu raskrvarivši mu nos", rekao je Delić. Dodao je da vozač nije zadobio teže fizičke ozljede, ali je doživio psihički šok i nije mogao nastaviti vožnju.

Prošle godine zabilježeno 20 napada na vozače

Delić je izvijestio kako su odmah poslali zamjenskoga vozača da ne bi došlo do zastoja na gradskoj liniji 9 kojom je prometovao autobus. Upozorio je kako je riječ o jednom u nizu fizičkih napada kojima su izloženi vozači splitskoga Prometa, podsjetivši kako je prošle godine bilo dvadesetak fizičkih napada u kojima je pet vozača Prometa zadobilo teže tjelesne ozljede.

Po njegovim riječima, osim ovih fizičkih napada na vozače tijekom prošle godine zabilježeno je i dvadeset napada na Prometove autobuse u pokretu koji su gađani raznim predmetima.

"Novim zakonom, koji je stupio na snagu 1. siječnja ove godine, vozači imaju status službene osobe što znači da svaki napad na njih može rezultirati kaznom zatvora i do pet godina", istaknuo je Delić te izrazio nadu da će mjerodavne institucije početi postupati sukladno tom zakonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara