Sporazum HDZ-a i HSU-a u Šibeniku na gradskoj i županijskoj razini

HDZ i HSU potpisali su sporazum o suradnji u šibenskom Gradskom vijeću i Skupštini Šibenskokninske županije, što bi HDZu trebalo osigurati nastavak obnašanja izvršne vlasti.

Kako je rečeno na današnjoj tiskovnoj konferenciji, po tom sporazumu HDZ, koji je dobio 12 vijećničkih mandata, zadržat će gradonačelničko mjesto i imat će dva zamjenika gradonačelnika te predsjednika Gradskog vijeća, dok će HSU, koji je osvojio dva vijećnička mandata, imati jednog člana Poglavarstva zaduženog za gospodarstvo i potpredsjednika Gradskog vijeća.

U Županijskoj skupštini, u kojoj HDZ ima 18, a HSU dva vijećnička mandata, HSU se sporazumom obvezao da će podržati župana, njegove zamjenike i predsjednika Skupštine iz redova HDZ-a, dok će umirovljenici imati jednog člana Poglavarstva, koji će biti zadužen za turizam.

Po riječima predsjednika Županijskog obora HDZ-a Ante Kulušića, izbori koji se 29. svibnja ponavljaju na dva biračka mjesta u Šibeniku, neće bitno utjecati na konačne rezultate pa će, kazao je, HDZ ponovno imati i gradonačelnika i župana.

U toj stranci, rečeno je na tiskovnoj konferenciji, već je postignut dogovor i s Koalicijom DC-a i HSLS-a, koja u Gradskom vijeću ima jednoga, a u Županijskoj skupštini dva vijećnika.

Šibenska gradonačelnica Neda Klarić (HDZ), koja bi tu dužnost trebala obnašati i u novom četverogodišnjem mandatu, rekla je da je sporazum potpisan na dobrobit svih stanovnika Šibenika i Županije, a posebno građana treće životne dobi, za koje je dogovoreno niz mjera socijalne i zdravstvene zaštite.

Predsjednik Gradskog odbora HSU-a Mirko Radak naglasio je da je sve što je ta stranka u predizbornoj kampanji obećala umirovljenicima precizirano danas potpisanim sporazumom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara