Sporazum o suradnji KGZ-a i British Councila

POTPISIVANJEM Sporazuma o suradnji između Knjižnica grada Zagreba(KGZ) i British Councila danas je i službeno potvrđena 17-godišnja suradnja između te dvije kulturne institucije.

U ime KGZ-a sporazum je potpisala ravnateljica Davorka Bastić, a u ime British Councila u Hrvatskoj direktor Roy Cross, koji je ujedno podsjetio kako British Council upravo obilježava 70. obljetnicu djelovanja na promicanju kulturnih vrijednosti između Velike Britanije i 111 zemalja u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Suradnja dviju kulturnih institucija omogućit će građanima bolje informiranje o uslugama i djelatnostima tog britanskog knjižnično-informacijskog centra.

Članovima KGZ-a odobrava se popust od 50 posto za upis u knjižnicu British Councila, koja uz knjige nudi i bogatu zbirku igranih i dokumentarnih filmova, TV-serija, materijale za učenje engleskog, elektroničke baze podataka, časopise i niz drugih pogodnosti.

Kako je rečeno, British Council će KGZ-u redovito donirati 30-ak popularnih britanskih časopisa, a predviđena je i suradnja na području suvremene književnosti, u sklopu koje će britanski pisci biti gosti "Književnog petka".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara