Srakić: Radnici "Valpova" neće dopustiti Brzici ulazak u tvrtku

PREDSJEDNIK Izvršnog povjerenstva Stožera za obranu PPKa "Valpova" Branko Srakić izjavio je danas novinarima kako je svih 800 radnika "Valpova" složno u nakani da ne dopuste ulazak i preuzimanje tvrtke Ivi Brzici i tzv. novoj upravi.

Naime, Visoki trgovački sud u Zagrebu potvrdio je rješenje Trgovačkog suda u Osijeku kojim se priznaje dioničarska skupština na kojoj je izabrana nova uprava i predsjednik Nadzornog odbora Ivo Brzica, koji ima najveći broj dionica, 42 posto. Na tu odluku "stara" su Uprava i radnici "Valpova" uložili priziv Visokom trgovačkom sudu. Rješenje kojim se potvrđuje odluka osječkog Trgovačkog suda danas je dostavljena strankama u postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Srakić je to rješenje ocijenio "sramotnim za pravnu državu", istaknuvši kako je donesen "pod političkim pritiskom". Dodao je da su zatečeni takvim rješenjem, da će ustrajati na "zakonitu rješavanju svojih prava na Ustavnom sudu i da ne odustaju od borbe za svoje vlasništvo.

Vladimir Vazdar, stručni suradnik za odnose s javnošću PPK-a "Valpova", izjavio je kako je sve spremno za mogući Brzičin dolazak u tvrtku, "poput toljaga i cisterne s vodom". Dodao je kako su pojačana dežurstva koja se organiziraju nakon odluke Trgovačkog suda u Osijeku potkraj kolovoza te da se radnici "samoinicijativno u sve većem broju okupljaju u krugu tvrtke".

Najveći dioničar Brzica poručio je radnicima da ne moraju strahovati od prijetnja kojima ih plaše jer neće biti otpuštanja. "Cilj je rad, a nova će uprava poštivati sva stečena prava i kolektivni ugovor. PPK Valpovo ostaje cjelina, razvojni programi su spremni i vrijeme je da se zaustavi višemjesečna kriza", kazao je u izjavi za Hinu Brzica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara