Sramotni igrokaz Čuljakice i Jace na HTV-u: Puna im usta Hrvatske, a ni riječi o nezaposlenima

Screenshot: HTV

JADRANKA KOSOR sve je jučer dobro tempirala. Prvo je pokušala zatajiti podatke o porastu broja nezaposlenih u Hrvatskoj, a kada ju je javnost provalila, posegnula je za planom B.

Učeći od najboljeg u tome, svoga prethodnika Ive Sanadera, a predvidjevši da bi točna brojka nezaposlenih mogla biti otkrivena, dala je petama vjetra u Strasbourgu. Tamo je jednakom silinom uvjeravala europske parlamentarce kako je u Hrvatskoj sve krasno i divno, kako "punim jedrima idemo naprijed" i kako samo moramo tako nastaviti. Ništa više.

Kako ne bi ispalo da izbjegava medije, Jadranka Kosor pojavila se u trećem Dnevniku HTV-a. Ali ne da nam objasni zašto nam pokušava zamračiti broj nezaposlenih i zašto nas lažno uvjerava da će do kraja godine zaposliti 150.000 ljudi, dok se, upravo suprotno, broj radnih mjesta samo smanjuje. Došla se pohvaliti kako će se kući vratiti s više snage jer svi su je samo hvalili. "Nijedno dvojbeno pitanje nam nije postavljeno", punih sedam minuta monologizirala je Jadranka Kosor dok ju je pred ekranom gledalo skoro 335.000 nezaposlenih Hrvata i još 70.000 onih koji mjesecima nisu primili svoje plaće.

U taj je igrokaz sjajno upala novinarka idealna za izbjegavanje ključnih i neugodnih pitanja za političku elitu i moćne kapitaliste - Dijana Čuljak Šelebaj.

Čuljakica je, vjerojatno u dogovoru s Kosor, sedam minuta pustila građane da gledaju premijerkino hvalisanje, a sljedeće i posljednje pitanje joj je bilo - rješavanje zločina iz NOB-a. Pitanje također od velikog interesa javnosti. Zašto bi uostalom premijerku uopće nervirala otvaranjem teme o nezaposlenima na tako za Hrvatsku uspješan dan.

"Europski tonovi koji su stigli do Zagreba ohrabrujući su za Hrvatsku", konstatirala je Čuljakica u uvodu razgovora s Kosoricom, upitavši je sljedeće bitno pitanje, koje otprilike zvuči ovako: što su još lijepoga rekli o vama i nama?

O novih desetak, petnaest, dvadeset tisuća nezaposlenih ni riječi, ni slovca. Je li Jaca sinoć kad je išla spavati pomislila: "Dobro je ovo prošlo, dobar dan, lijepo sam se izvukla"?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara