Srbi i "pripadajuća pravoslavna braća" pozivaju hrvatsku bandu na novu "makljažu"

NA NEIMENOVANOM lokalnom internetskom forumu u Melbourneu kruži prijetnja srpske navijačke bande, kao svojevrsna pozivnica za novi krvavi obračun s Hrvatima kakav se, po prvi puta u povijesti, dogodio na samom otvaranju prvog Grand Slama sezone.

Srbi novi sukob najavljuju tijekom naredna dva dana, a dogovorena je "makljaža" uoči svjetskog vaterpolskog prvenstva, koje se Melbourneu održava tijekom ožujka ove godine.

Australski mediji s posebnom su pozornošću popratili najave novog sukoba, a prema pisanju nekih tamošnjih dnevnih listova, Hrvati nisu ostali dužni na provokacije. Bez prevelkog razišljanja i dosta žara prihvatili su poziv za tučnjav svim sredstvima, koja bi se, izvjesno je, mogla dogoditi već u subotu, ukoliko Mario Ančić i Novak Đoković izbore osminu finala.

"Svjesni smo da postoji velika opasnost od ponovnog sukoba pa smo stoga udvostručili osiguranje na pojedinim mjestima oko terena. Ne smijemo dopustiti nove incidente." - kazao je visoki policijski dužnosnik za australski tisak.

Tijekom posljednja 72 sata, poglavito zahvaljujući pripravnosti i naporima policijskih snaga, nisu zabilježeni sukobi srpskih i hrvatskih navijača, premda su se grupe više puta susrele u prolazu. Nisu izostale jedino verbalne uvrede.

Pravoslavna braća - Grci

Kako piše srpski Kurir, Srbi će u potencijalom dvoboju s Hrvatima imati veliku pomoć u "pravoslavnoj braći Grcima", koji nakon ispadanja njihovog favorita, Cipranina Marcosa Baghdatisa, bodre srpske tenisače.

"Po uzoru na navijače Crvene zvezde i Olimpiacosa, odnosno Partizana i PAOK-a, Grci zajedno sa svojom pravoslavnom braćom odlaze na sve mečeve na kojima nastupaju srpski tenisači. Meču između Bozoljca i Nijemca Haasa privukao je oko stotinak Grka, a u narednim kolima očekuje se da taj broj bude još veći." - pišu srpski mediji.

D.R.
Foto: Herald Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara