Srbi poginuli u strašnoj nesreći na A3 slučajno su bili u istom autu

Srbi poginuli u strašnoj nesreći na A3 slučajno su bili u istom autu
Screenshot: HRT

I DALJE se otkrivaju nove informacije o tragediji koja se jučer dogodila na autocesti A3, nedaleko od Županje. 

Pola sata iza ponoći u četvrtak vozač Škode Octavije izgubio je kontrolu nad automobilom i izletio s ceste. Auto se zabio u zaštitnu ogradu. U automobilu je bilo pet državljana Srbije. 

Policija sumnja da je uzrok stravične prometne nesreće to što je vozač automobila zaspao.

Kako su ispričali svjedoci, svi poginuli ispali su iz automobila. 

Među poginulima su otac i sin, 42-godišnji Vladica Rašić i njegov 14-godišnji sin Nikola. Vladica Rašić je vozio automobil.

Poginuli otac i sin, ostali putnici u auto dospjeli preko aplikacije za dijeljenje prijevoza

No ostali putnici, Aleksandra Janković (43), Žikica Janković (47) i jedini preživjeli, a ujedno i jedini koji je u automobilu bio vezan pojasom, 28-godišnji Dragan Vučičević, u autu su bili slučajno.

Oni su u automobil koji je završio u stravičnoj nesreći dospjeli preko aplikacije BlaBlaCar preko koje se dijeli prijevoz do određenog odredišta. 

Putovali su u Sloveniju. Svetlana Rašić koja je u tragičnoj nesreći ostala bez muža i sina kaže kako je suprug morao tamo obaviti pretrage zbog operacije na želucu koja je tek trebala biti obavljena.

Žena koja je izgubila muža i sina: Zadnji put smo se čuli oko 22 sata 

"Zadnji put smo se čuli u srijedu uvečer oko 22 sata, očekivala sam da se jave, ali poziva nije bilo. Onda smo na vijestima čuli! Pozvala me je svekrva i rekla dođi, dođi da vidiš. Onda sam krenula provjeravati na internetu i vidjela, to su oni, moji... Pozvala sam policiju u Hrvatskoj, rečeno mi je da će tijela biti u Vukovaru", ispričala je u suzama za Novosti.rs Svetlana Rašić koja dana dolazi u Hrvatsku po tijela supruga i sina.

Ispričala je kako njezin sin Nikola nije trebao ići na put s ocem, ali je to jako htio. Rekao je: 'Tata, hoću ja s tobom, hoću ja', ispričala je potresena žena. 

"Bio je profesionalni vozač, nikada nije zaspao za volanom"

Kaže kako je njezin suprug bio profesionalni vozač i da se nikada nije dogodilo da je zaspao za volanom. 

"Vladica je profesionalni vozač, nikada se nije desilo da je zaspao za volanom. Ne znam ljude koji su bili s njim, odakle su. Krenuli su preko BlaBlaCara. Vidim da je jedan preživio, još dvoje je stradalo. Žao mi je...", rekla je. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara