Srbija čeka najdražeg prijatelja: "Dobro nam došao, Putine"

Foto: AFP

!PUTINE, dobro nam došao!, vrišti sa srpskih naslovnica nakon objave da će ruski premijer posjetiti prijateljsku pravoslavnu zemlju dan uoči godišnjice NATO-ova bombardiranja 23. ožujka.
Kako piše Kurir, Srbi se nadaju da će im Putin donijeti bolju pregovaračku poziciju s Kosovom.
"On je iskreni prijatelj Srbije, Kosovo je branio više nego dosadašnja vlada i uvijek je dobrodošao", poručio je glasnogovornik DSS-a Petar Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mitinzima ekstremne srpske desnice redovito se pojavljuju transparenti na kojima se veliča srpsko-rusko savezništvo, dok nezanemariv broj srpskih političara zagovara uniju s Rusijom umjesto pregovora za pristupanje EU. O bliskosti dviju zemalja najbolje govori podatak da su čak 23 službene ruske delegacije posjetile Srbiju u zadnjih deset godina.

Rusi su dosad u Srbiju uložili 1,3 milijardu dolara, uglavnom u energetski sektor, gdje su Lukoil i Gaspromnjeft pokupovali većinu srpskih tvrtki. Putin u Srbiju dolazi drugi put, a domaćini njegov Iljušin 96-300 kojim će doletjeti u Beograd, već uspoređuju s Obaminim Air Force 1.

Putinov zrakoplov ima salu za konferencije, dvije spavaće sobe i kabinet za reanimaciju, a kvake na vratima su prekrivene zlatom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara