Srbija: Država ne može pomoći seljacima, odblokiran jedan ulaz Todorićevog "Dijamanta"

Foto: scx.hu

PREDSJEDNIK udruženja poljoprivrednika u Zrenjaninu Ognjen Rackov izjavio je Tanjugu da Upravni odbor tog udruženja razmatra koje će korake poduzeti nakon razgovora kod prvog potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića, kao i da je danas odblokiran jedan od dva teretna ulaza za smještaj roda suncokreta u tvornicu ulja "Dijamant" .

"Mi smo shvatili da je država nemoćna da nam pomogne u pogledu otkupnih cijena suncokreta, a kod nadležnih u Beogradu smo iznijeli više prijedloga, kao što je da Robne rezerve otkupe određene količine suncokreta i da tvornice ulja uslužno prerađuju suncokret, dok bi poljoprivrednici našli izvoznika ulja ", rekao je Rackov.
 
On je rekao da su nakon dolaska iz Beograda srednjobanatski ratari zamoljeni od rukovodstva "Dijamanta" da sklone traktore i prekinu blokadu kako bi tvornica nesmetano radila i ublažila već pretrpljenu štetu.
 
"Traktore smo pomaknuli s jednog ulaza, a u tijeku je sastanak UO našeg udruženja koje će odlučiti o sljedećim koracima", najavio je Rackov.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik udruženja zemljoradnika Nova Crnja Petar Matijević rekao je da je u tijeku sastanak i tog udruženja koje će odlučiti o nastavku ili prekidu traktorske blokade tvornice ulja Banat.
 
Srednjobanatski ratari su zbog niske otkupne cijene roda suncokreta započeli prosvjed blokadom dvije tvornice ulja prije šest dana.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara