Srbija: DSS predložio sporazum o manjinskoj vladi bez demokrata

PREDSTAVNICI Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice ponudili su na sastanku predstavnika stranaka demokratskog bloka, održanoga u petak navečer, nacrt koalicijskog sporazuma za manjinsku vladu.

Prema tom sporazumu, kako saznaje agencija Beta, Vojislav Koštunica bio bi mandatar za sastav nove vlade, a predsjednik G17 Plus Miroljub Labus bio bi potpredsjednik vlade. Osim njihovih imena, u nacrtu sporazuma ne spominje se više nitko, a ne spominje se ni Demokratska stranka Borisa Tadića i Zorana Živkovića.

Nacrt koalicijskog sporazuma, kako saznaje Beta, nije podijeljen sudionicima sastanka, ali je dogovoreno da će sporazum definirati radna skupina, sastavljena od predstavnika svih stranaka demokratskog bloka. U radnoj skupini bit će potpredsjednik Demokratske stranke Srbije Dragan Maršićanin, potpredsjednik G17 Plus Mlađan Dinkić, dok će koalicija Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića tek odrediti svoje predstavnike.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

G17 Plus će o daljnjim pregovorima o formiranju vlade odlučivati na sjednici Predsjedništva stranke u subotu, a Demokratska stranka će sjednicu Glavnog odbora, na kojoj će odlučiti da li će dati podršku manjinskoj vladi četiri stranke demokratskog bloka, održati najvjerojatnije u nedjelju.

(Hina) ttag sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara