Srbija i Crna Gora - glasovanje u Beogradu i Subotici

NA DVA biračka mjesta u Beogradu, u Veleposlanstvu i Konzulatu Republike Hrvatske, do 14 sati za predstavnike dijaspore u Hrvatskome saboru glasovalo je 350 birača, a prema podacima Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, ondje je do 12 sati glasovalo nešto više od 300 hrvatskih državljana, privremeno ili stalno nastanjenih u Vojvodini.

Glasovanje, prema podacima iz Veleposlanstva i konzulata, teče bez ikakvih problema.

Za izbjeglice iz Hrvatske koji žive u Srbiji, Vlada Srbije i Povjereništvo za izbjeglice organiziraju autobusni prijevoz na birališta. Iz Niša je prijevoz za Beograd otkazan jer nije bilo zainteresiranih, a iz Šapca je od tisuću izbjeglica na glasovanje u Beograd danas došlo njih sedam. I na biralište u Subotici jednim su autobusom oko 11 sati stigli srpski izbjeglice koji žive u Baču i okolici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema evidenciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske, u Subotici biračko pravo ima 22.622 hrvatskih državljana s prebivalištem u Srbiji i Crnoj Gori. Riječ je o vojvođanskim Hrvatima koji će na glasovanje doći također autobusima iz drugih dijelova te pokrajine. Prijevoz su im osigurali Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Hrvatski narodni savez.

Postoci se ne mogu odrediti ni danas ni sutra jer je mnogo onih koji nisu upisani u birački popis pa će se podaci davati u apsolutnim brojkama, kažu u Veleposlanstvu.

Glasovanje traje do 19 sati, a birališta su otvorena i sutra od 7 do 19 sati.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara