Srbija očekuje izručenje pripadnika "zemunskog klana"

SRBIJANSKO pravosuđe očekuje da će Bugarska ubrzo Srbiji izručiti pripadnika "Zemunskog klana" osumnjičenoga za umiješanost u ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, kojega je bugarska policija uhitila 12. srpnja u Sofiji, izjavio je srbijanski ministar pravosuđa Vladan Batić listu "Glas javnosti" od utorka.

Nenad Milenković (25) je uhićen na osnovu crvene tjeralice Interpola, raspisane tijekom policijske akcije "Sablja", pokrenute nakon atentata na premijera Đinđiča 12. ožujka ove godine, zbog izbjegavanja pravomoćne presude od dvije godine zatvora zbog trgovine drogom, sumnje da je počinio jedno ubojstvo u Beogradu, te trgovine heroinom na relaciji Sofija-Beograd-Požarevac.

Prema pisanju bugarskih medija, koje prenosi "Glas javnosti", Milenkovića se tereti za 20 ubojstava, od čega tri u Sofiji, a tvrdi se da je u Bugarskoj, gdje živi posljednje tri godine, surađivao s najmoćnijom bugarskom kriminalnom skupinom koja se bavila krijumčarenjem droge, dok se službeno, navodno, bavio transferom srbijanskih nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mediji u Srbiji Milenkovića proglašavaju "jednim od glavnih distributera droge na Balkanu", te nasljednikom prošle godine u Sofiji uhićenoga Sretena Jocića, zvanog "Joca Amsterdam", potom izručenoga nizozemskom pravosuđu.

Beogradski dnevnik "Večernje novosti" tvrdi da bugarska policija intenzivno provjerava povezanost uhićenog Nenada Milenkovića s nedavnim ubojstvom hrvatskog trgovca Roberta Škarice u Sofiji, "za kojega se tvrdi da je bio u vezi sa Zemunskim klanom". Milenković je, piše taj list, u Sofiji stanovao u zgradi udaljenoj nekoliko metara od stambenog bloka u Ulici Aleksandra Puškina, gdje je 3. lipnja ubijen Škarica.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara